A New Beginning

Posted by Abdul Hadi Adib | Posted in | Posted on 9:17 AM

0

Happy NEW YEAR semua,,,,

Sorry sangat2 sebab tak update blog ni sekian lamer sebab busy(busy lar sangat..haha..)........
Hah,dah masuk 2010....
Macam sekejap jer kan.....
Tahun 2009 agak something ler bagi aku....

- Arwah pak long aku meninggal....
- Aku bli nikon D60...
- Aku dapat handphone baru...
- Aku dpat 8A untuk pmr kali ni....
- Aku first time belajar photoshop....
-Aku bercuti kat Vietnam...
-Aku first time main bowling...haha....
-Aku first time buat blog......

LOL..Giler review pasal tahun lepas.....tengok aper yang best tahun 2010 ni....
Nanti aku update cerita masa aku cuti .......huhu...

The Neigbourhood...

Posted by Abdul Hadi Adib | Posted in | Posted on 6:21 PM

0

Masa hari Isnin,seramai 37 orang Indonesia datang ke sekolah aku....
Dorang datang dari Jawa Timur.....
Aku macam biaser kena jadi pencongkak ngan memberi information pada dorang.....
Sebaik kali ni,boleh cakap bahasa melayu.....Dorang faham..
Tapi ader sesetengah tak faham....haha...
So,lepas dorang dah sampai jek.....
Pengetua kitaorang memberi information tentang sekolah..
Lepas tu,kitaorang pun kena bawak dorang ke makmal biologi,sains,banyak lagi ler.....
Sebaik orang indonesia ni baik......
Dengar cakap group aku....haha...
Dorang friendly ler aku cakap....
Lepas jer bawak dorang.....
Dorang kena pergi Majlis Pemberian Anak Angkat....
Maksd anak angkat ni dorang kena tinggal ngan keluarga angkat selama 5 hari...
Aku tak ambil...hehe....
Anyway,korang layan jelar gambar ni....

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Institut Kemahiran Mara...

Posted by Abdul Hadi Adib | Posted in | Posted on 4:44 AM

0

Tadi,sekolah ader buat lawatan untuk tingkatan 3 ni....
Ader 2 lawatan..
Satu gi panorama melaka,satu lagi gi IKM...
Kitaorang terpaksa pergi IKM sebab panorama melaka tu dah penuh..
Sedey~
Dah ler lamer tunggu bas tu....
Ingat kul 8.30 dah sampai...
Tapi bas tu sampai pukul 11.00..
Bengang jer tadi..
Sekejap jer kitaorang buat lawatan ni....
Tak sampai 1 jam setengah....
disebabkan bas tuler....
baik aku duduk rumah jer...
huh....
Lawatan ni pasal kereta...
Borink seyh...
Aku bukan minat pun kereta..haha...
Terpaksa ler buat2 suka kat orang ikm tu...
Anyway,masa kitaorang pergi lawatan ni,terjumpa ler ex-skak...
Tak sangka pulak jumpa dorang..huhu....
Semua dah besar..haha..
Okeyler..korang layan jer gambar ni....

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

2012`

Posted by Abdul Hadi Adib | Posted in | Posted on 6:14 AM

0


Movie 2012 berada di pawagam pada 13 November..
Tahun ni ler....
Aku sebelum tengok trailer movie ni pun dah rasa best kot movie ni....
Betul tekaan aku...
Memang gempak ler movie ni......
biler tengok movie trailer ni pun dah rasa ketakutannya..
Movie ni tentang global warming,tsunami,meteor jatuh...lain2 lagi...
Boleh dikata ler cerita ni tentang kiamat......
Tak tauler kenaper ader orang cakap kiamat pada 2012...
orang asli pulak cakap tu...
Bengong tul~
Ish..pelik betul ler dorang ni...
percaya sangat...
ni kuasa tuhan ler....
biler2 jer boleh kiamat...
Anyway,korang tengok jer ler gambar ngan trailer tentang 2012 ni...



ClaSrOoM BaTtLe

Posted by Abdul Hadi Adib | Posted in | Posted on 8:48 AM

0

Tadi,kelas kitaorang buat pertandingan bowling.....
Best giler ler....
Idea ni dah lamer buat...
Sebelum PMR,dah buat idea ni...
Anyway,kitaorang kena lawan kumpulan antara kumpulan......
satu kumpulan bersamaan tiga orang......
Disebabkan perempuan banyak dan lelaki sikit..
Jadi satu kumpulan kena ader satu lelaki......
So,ni adalah group2 nyer~

Photobucket
(GROUP 1)

Photobucket
(GROUP 2)

Photobucket
(GROUP 3)

Photobucket
(GROUP 4)

Photobucket
(GROUP 5)

Photobucket
(GROUP 6)


Dan perlawanan pun bermula....
Akhirnyer kumpulan aku menang.....
Tak percaya aku...haha...
Aku rasa kumpulan lain lagi kuat...
Tapi nak buat camner kan...haha
Tiga2 game aku dapat markah tertinggi.....
DaH memang bakat kot...huhu.....
Korang layan jer gambar ni...


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

OuTsIdEr ViSiToRs...

Posted by Abdul Hadi Adib | Posted in | Posted on 7:03 AM

0

Photobucket

Hari khamis.....
Pagi tadi.....
Rombongan dari Africa Selatan datang ke sekolah aku.......
Sejarah tu...huhu.....
Seramai 35 orang datang......
Banyak tu nak kena layan.....
Lagi2 sebagai orang main congkak kan......
Kena ajar dia dalam bahasa inggeris pulak tu....
Aku ler tu....haha.....
Susah jugak nak cakap bahasa inggeris dengan mat salleh ni.....
Diorang banyak tanyer~
terpaksa ler jawab balik.....
kadang menyirap jugak ngan diorang ni.....haha
Tapi sebaik tak gopoh.....
Cakap ngan mat salleh ni kena relax...haha....
Baru boleh cakap ngan smooth......
Anyway,korang layan jer gambar ni...
Layan.....

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket